VAILLANT ecoTEC pure VUW 236/7-2 23KW + KIT EVACUARE GAZE ARSE

Produs nou

4 083,00 lei cu TVA

Informatii

Centrala de 20,2 kW (50/30 gr. C) este recomandata pentru suprafete de pana la 160 mp la o inaltime a locuintei de 2.5m, in functie de gradul de izolare al cladirii.

Centrala cu condensare Vaillant ecoTEC pure ofera functiile esentiale pentru indeplinirea asteptarilor clientilor in materie de incalzire, preparare apa calda menajera si pret avantajos.

Vaillant ecoTEC pure este o gama ce urmeaza intocmai ADN-ul consacrat al marcii Vaillant prin utilizarea tehnologiilor de top menite sa asigure o exploatare eficienta si fiabila.

Pur şi simplu ideal!

ecoTEC pure oferă tot ce aţi putea dori de la o soluţie modernă de incălzire şi apă caldă menjeră: calitate inaltă, tehnologie de ultimă generaţie şi robusteţe. Alături de peste 140 de ani de experienţă germană. Totul intr-o singură centrală termică cu tehnica condensării. Disponibilă pentru furnizarea de incălzire şi apă caldă menajeră. La un preţ corect. Pur şi simplu ce aveaţi nevoie!

Pentru că ne gândim la toate

Toate funcţiile importante sunt puse la dispoziţie de centrala termică ecoTEC pure. In plus, soluţiile noastre opţionale pot fi adăugate sistemului dvs. de incălzire pentru confort suplimentar – de la termostate simple de cameră pană la componente pentru sisteme complexe precum automatizări.

Mai mult confort de la o centrală termică

Mulţumită funcţiei de preincălzire Aqua-Comfort-System, ecoTEC pure poate oferi apă caldă menajeră cu un debit stabil de apă caldă pentru duş sau baie. Fără timp de aşteptare şi cu consum redus de apă. Iar funcţia Aqua-Power-Plus poate creşte eficienţa cu pană la 21%.

Schimbător primar de căldură distinct: esenţa centralelor Vaillant

Calitatea şi eficienţa Vaillant este marcată de schimbătorul primar de căldură cu design propriu, utilizat pentru prima dată in 1995 şi constant imbunătăţit pană in prezent. Iar cele peste 6.000.000 de echipamente ce il utilizează instalate in peste 60 de ţări sunt dovada validităţii şi eficienţei sale.

Sifon de condens nou 

- Noul sifon de condens are un design unic (patentat). Nu este necesara preumplerea lui la PIF datorita unei garnituri speciale de etansare.

- Plutitorul faciliteaza evacuarea condensului cand nivelul acestuia creste

- El este echipat cu o garnitura etansa care impiedica patrunderea gazelor de ardere in sifon, asigurand evacuarea acestora in proportide de 100% prin tubulatura de evacuare agazelor de ardere.

Noua interfata pentru utilizator
Noua interfata este fara capac frontal care sa acopere interfata la Vaillant ecoTEC pure.

Operatiuni:

- Doua butoane tip selector – butoanele “+” si “– “ sunt utilizate pentru configurarea sau redarea diferitelor informatii pe display.

- Resetarea se efectueaza prin intermediul butonului ON/OFF.

Consumul de combustibil:
2,6 m3/h (gaz natural G20)

1,9 kg/h (gaz lichefiat G30, G31)

Debit de apa calda:

30K - 11,5 l/min

Dimensiuni:

Inaltime: 720mm

Latimea: 440mm

Adancime: 335mm

Avantajele centralelor termice cu tehnica condensarii:

- Sistem de amestec aer-gaz cu reglaj pneumatic la ecoTEC pure

- Pompa cu eficienta ridicata

- Management inteligent al functiilor centralei inclusiv programe de siguranta si testare

- Schimbatorul de caldura in condensare, integral din otel inoxidabil

- Arzator din otel inoxidabil

- Control integrat al unei pompe externe de incalzire/pompa de circulatie

- Sistem ProE

- Schimbatoare de caldura pentru preparare ACM din 13,19,27 si 35 placi

- Functia de comfort prezenta

- eficienţă energetică optimă de până la 98%

- mult mai puţină funingine şi particule fine în timpul combustiei prin tehnologia de condensare

- consumul scade cu până la 30% în comparaţie cu o instalaţie veche de încălzire

- costuri de investiţie reduse

- extindere flexibilă, de exemplu cu colectoare solare, pompe de căldură, stocare şi control

- Eficienta la puterea nominala si Hi(50/30)

Randament: 107%

GARANTIE EXTINSA

Garanția extinsă este un serviciu opțional, în urma căruia puteți beneficia de 3 sau 5 ani suplimentari la garanția standard Vaillant de 2 ani și vă scutește de orice grijă pe o perioadă de până la 7 ani.

Activare garanție extinsă:

Garanția extinsă se activează la momentul punerii în funcțiune sau în termen de 6 luni de la data punerii în funcțiune, dar nu mai mult de 12 luni de la data achiziționării produsului, așa cum această data este menționată pe factură de achiziționare a echipamentului.

Menținerea garanției extinse:

Cumpărătorul trebuie să efectueze revizia și activitatea de verificare tehnică periodică a aparatelor, cu personal autorizat, la un interval de maximum 2 ani.

Costul:

Costul este  387 RON pentru prelungirea garanției cu 3 ani sau 645 RON pentru prelungirea garanției cu 5 ani.

Mecanismul programului de garanție extinsă:

- Achiziționarea unui produs în condensare Vaillant, cu o putere mai mică de 40 kw.

- Produsul trebuie achiziționat de la unul dintre distribuitorii autorizați Vaillant, să fie însoțit de certificatul de garanție Vaillant și să respecte toate prevederile din acest document.

- Punerea în funcțiune a produsului trebuie efectuată de către un partener service autorizat Vaillant

Cum funcționează un cazan pe gaz cu condensație:

În cazanul pe gaz cu condensație, apa este încălzită prin căldura de combustie, exact ca și în cazul cazanelor fără condensație. Gazele de ardere rezultate ajung în mod normal în horn. Prin urmare, energia conţinută în gazele de ardere se pierde. Cu toate acestea, tehnologia de condensare exploatează aceste gaze, ceea ce constă în mare măsură în vapori de apă fierbinte. Aceasta extrage căldura din gazele de ardere şi alimentează energia obţinută în circuitul de încălzire.

Pentru a obţine energie, vaporii de apă trebuie să se condenseze. Aceasta se întâmplă la o temperatură sub 56 °C. Cazanul în condensație răcește aburii printr-un schimbător de căldură special conceput. Energia acumulată este utilizată pentru a preîncălzi apa rece. Apa fierbinte trece apoi în schimbătorul de căldură principal unde este încălzită și mai mult pentru a ajunge la temperatura dorită. În timpul acestui proces, se adună cantităţi mici de apă reziduală care trebuie eliminate. Aciditatea apei reziduale este atât de mică, încât aceasta poate fi condusă într-un sistem de canalizare obișnuit fără neutralizare.


Diferenţa dintre puterea calorică superioară şi inferioară:

Atunci când vorbim despre eficienţa ridicată de 98 % a cazanelor cu condensație, puterea se referă la "puterea calorică superioară". Aceasta trebuie diferențiată de "puterea calorică inferioară" cu care industria îşi face de obicei calculele. Puterea calorică inferioară este cantitatea de căldură care poate fi utilizată în combustia unei surse de energie, fără producerea condensului. Puterea calorică inferioară conţine prin urmare numai o parte din energia din combustibil totală.

Prin contrast, puterea calorică superioară include de asemenea cantitatea de căldură conţinută în gazele de ardere şi vaporii de apă care poate fi utilizată prin condensare. La calcularea aportului de energie, puterea calorică superioară ia în considerare această căldură suplimentară. Eficienţa unui aparat de încălzire mai este numită eficiență standard, poate ajunge la un maxim de 100% în cazul ideal, când este calculată pe baza puterii calorice superioare.


Cazanele în condensație necesită completări la horn:

Odată cu instalarea tehnologiei de condensare, un horn existent ar putea avea nevoie de o conductă din plastic. Dar conducta suplimentară pentru gazele de ardere are un diametru mic şi poate fi uşor montată în hornurile existente.


Sistemul de încălzire adecvat:

Nu există soluţie standard pentru căutarea sistemului de încălzire potrivit. Dar nu este chiar așa de greu să găsiți sistemul care se potriveşte nevoilor dumneavoastră. Vorbiţi cu specialiștii Vaillant în încălzire. Aceștia vă pot ajuta în planificarea noii instalaţii de încălzire.